Ford toppar utvecklingen av självkörande bilar

Glöm Tesla, Mercedes och Volvo.
Den som leder det autonoma racet är Ford.
Det framgår av en ny undersökning.

 

Pressmeddelande från Ford

Ford hamnar högst upp på listan av 18 fordons- och teknologiföretag när marknadsundersökningsföretaget Navigant granskat företag som arbetar med utveckling och produktion av självkörande system.

En studie gjord av Navigant Research har utvärderat 18 fordons- och teknikföretag som alla utvecklar självkörande system, och det är Ford som kammar hem förstaplatsen. Företagen har bedömts utifrån tio olika kriterier, som strategi, teknisk utveckling och produktionskapacitet.
– Det är ingen tvekan om att självkörande bilar ligger inom vår kollektiva framtid. Dessa typer av bilar representerar ett skifte i transportvärlden, ett skifte som kommer påverka hela världen. Vi på Ford strävar efter att hålla i stafettpinnen under denna resa, där vi vill fokusera på våra kunders säkerhet och bygga en stark verksamhet som möjliggör att denna typ av teknologi kan tillgodose deras behov, säger Raj Nair, Fords vice vd och produktutvecklingschef.

Fords arbete är i rätt riktning

Raj Nair ser den fina placeringen som ett kvitto på att Fords arbete med självkörande bilar går i rätt riktning. Nair säger även att det finns en hel del kvar att göra innan de självkörande bilarna kommer ut på marknaden:
– För det första behöver alla de delar som berör själva bilen optimeras; hårdvara och mjukvara måste integreras på bästa möjliga sätt, produktionskapacitet måste säkerställas och kvalité ska kunna garanteras. För det andra behöver vi skapa mobilitetslösningar som bildelningstjänster, samåkningstjänser och transporttjänster som går hand i hand med de självkörande bilarna och dess funktioner, och dessutom, någon som äger fordonen.

Navigant Research bedömer utifrån en helhetsbild

Navigant Research är ett marknadsundersöknings- och konsultföretag som genomför djupare analyser av globala marknader med fokus på ren teknologi. Företagets metod kombinerar analyser av leverantörer, slutanvändare och utvärdering av efterfrågan, tillsammans med en djupgående analys av teknologiska trender.

Vill ha sexa, dragkrok samt bakhjulsdrift – och har en fransk klassiker som drömbil.

Lämna en kommentar

RELATERADE Bilnyheter