Försäljningen av nya Volvo XC60 startar

http://www.autonaut.se/wp-content/uploads/2017/03/Volvo-XC60-2017-T8-R-Design-Chrystal-White-dynamic-side-back-1-300x300.jpg

http://www.autonaut.se/wp-content/uploads/2017/03/Volvo-XC60-2017-T8-R-Design-Chrystal-White-dynamic

Sugen på en ny Volvo?
Då kanske du ska slå till på nya XC60 – i dag öppnades orderböckerna och om några veckor byggs första bilen.
Men den är inte billig, från 422 900 kronor kostar den.

 

Pressmeddelande från Volvo

Nya Volvo XC60 premiärvisades i början av mars på bilsalongen i Geneve. Där utsågs den av många till salongens stjärna. I dag startar den svenska försäljningen. Samtidigt blir det möjligt att bygga bilen på applikationen byggdinvolvo.volvocars.se

Intresset för Volvo Cars nya SUV är stort. I dag öppnas orderböckerna i Sverige. Volvohandlarna står beredda att ta emot de första kunderna. Och på byggdinvolvo.volvocars.se går det nu att bygga sin egen nya Volvo XC60 och därefter få ett offertförslag från en Volvohandlare.

Nya Volvo XC60 har ett ärofyllt uppdrag – den ersätter Volvos mest framgångsrika originalmodell av XC60. Nio år efter lanseringen  blev den mest säljande mellanstora SUV:en i Europa. Detta med nära en miljon sålda bilar globalt. Nuvarande XC60 står för 30 procent av Volvos globala försäljning. I Sverige är bilen en av de mest säljande Volvomodellerna vid sidan av Volvo V90 och Volvo V60.
– Vi har stora förhoppningar på nya Volvo XC60 som vi vet är en fantastisk bil. Det finns redan många intresserade kunder som bara väntar på att få lägga en order. Vi kommer att ta väl hand om dem, säger Jessica Span, försäljningsdirektör på Volvo Car Sverige.

Hybriden T8 med från start

Nya XC60 är en av de säkraste bilarna som Volvo Cars tillverkat och den är fullmatad med ny teknik. Till exempel har autobromssystemet City Safety kompletterats med en ny styrassistansfunktion.
Direkt från start kan bilen också fås med Volvos prisbelönta T8 Twin Engine bensin plug-in-hybrid. Bilen kommer också med Volvos egentillverkade bränslesnåla fyrcylindriga bensin- och dieselmotorer.
Designmässigt har bilen exteriört atletiska linjer med ett tidlöst uttryck. Interiört är XC60 en kombination av smarta tekniska lösningar och vackra material med skandinavisk karaktär.
Volvo XC60 finns i tre olika utrustningsnivåer: Momentum, Inscription och R-design.

Nya Volvo XC60 kommer att byggas i Torslandafabriken med byggstart om några veckor. Parallellt fortsätter produktionen av nuvarande XC60 i Gent ett par månader till. Stor lanseringshelg hos svenska Volvohandlare blir det efter sommaren.

Vill ha sexa, dragkrok samt bakhjulsdrift – och har en fransk klassiker som drömbil.

Lämna en kommentar

RELATERADE Bilnyheter