Första bilderna på nya Peugeot 308

En ny version av den franska storsäljaren.
Nu har Peugeot släppt infon om sin uppdaterade 308.
Men räcker de nya finesserna för att knapra in på VW Golf?

 

Pressmeddelande från Peugeot

Idag visar Peugeot upp den nya generationen Peugeot 308 och inleder på så vis det senaste kapitlet i berättelsen om sin bästsäljare. Den djärva externa designen står omedelbart ut i mängden – med en vertikal grill med stark karaktär, en elegant huv och distinkta LED-ljussignaturer i strålkastarna.

Interiört bjuder Peugeot i-Cockpit på en kapacativ pekskärm med 3D-navigation, ny grafik och snabb tillgång till alla nödvändiga funktioner. Nya Peugeot 308 kommer även med de uppskattade förarhjälpmedel som presenterades i försäljningssuccén Peugeot 3008 SUV.

Peugeot 308 är tätt förknippad med vinnande vägegenskaper och den nya generationen bygger vidare på detta; med revolutionerande nyheter som en ny BlueHDI 130 hk-motor och en ny 8-stegad automatlåda som tillsammans med BlueHDI 180 hk-motorn är en garant för körglädje.

Genomtänkt och elegant design

Nya Peugeot 308 imponerar med perfekt balanserade proportioner, i såväl femdörrars- som kombiversionen, och den tilltalande designen sträcker sig över samtliga sex utrustningsnivåer: Access, Active, Allure, GT-line, GT och GTi.

Med den nya eleganta huven och den vertikala grillen, med lejonet i mitten, utstrålar nya Peugeot 308 styrka och robusthet. LED-lampor skapar en distinkt ljussignatur i strålkastarna fram och de karaktäristiska lejonkloformade lamporna är framträdande bak.

Förarhjälpmedel och stora uppkopplingsmöjligheter

Nya Peugeot 308 kommer med den senaste generationens förarhjälpmedel, såsom Active Safety Brake och filhållningsassistent. För att möta behovet av ökade uppkopplingsmöjligheter i bilen är Peugeot i-Cockpit givetvis utrustad med Mirror Screen. Systemet är kompatibelt med Mirrorlink, Android Auto och Apple Carplay.

Effektiva och körglada motoralternativ

Nya Peugeot 308 kommer med ett flertal högeffektiva bensin- och dieselmotorer som erbjuder en perfekt balans mellan högklassig prestanda och låg bränsleförbrukning. Peugeot ligger i framkant i arbetet med Euro 6.c-standard och nya Peugeot 308 lanseras med ett effektivt system för reducering av utsläpp. Som en del av detta arbete har bland annat Peugeots 130 hk PureTech-bensinmotor genomgått en större uppgradering och dessutom lanseras en ny 130 hk BlueHDI-dieselmotor med motsvarande innovativa utsläppsreduceringssystem.

BlueHDI-dieselmotorn på 180 hk, exklusiv för Peugeot 308 GT, erbjuds tillsammans med en helt ny generations 8-stegad automatlåda från de japanska specialisterna Aisin. Tillsammans skapar dessa en sensationell körupplevelse.
Nya Peugeot 308, både 5D och SW, byggs i fabriken i Sochaux i Frankrike.

Vill ha sexa, dragkrok samt bakhjulsdrift – och har en fransk klassiker som drömbil.

Lämna en kommentar

RELATERADE Bilnyheter