Här är Citroën C-Aircross Concept

Ett nytt koncept som ska visa Citroëns framtid.
I Genève kommer den franskta tillverkaren visa nya C-Aircross.
Men redan nu får vi se bilder på bilen.

 

Citroën avtäcker idag C-Aircross Concept, en konceptbil med en ny tolkning av suv-begreppet med styrkan att våga vara annorlunda. C-Aircross Concept är ett exempel på Citroën Advanced Comfort och har ett rymligt samt luftigt passagerarutrymme med textiler i varma färger och med en teknik som underlättar vardagen. C-Aircross Concept kommer premiärvisas för världspressen på bilsalongen i Genève den 7-8 mars och ger en föraning om Citroëns offensiv inom suv-segmentet. C-Aircross Concept är en suv i B-segmentet och en viktig etapp i märkets produktstrategi, som också gått att se exempel på i nya C3 som hade Sverigepremiär i helgen.

Självsäker design

C-Aircross Concept skiljer sig från andra suvar genom sin moderna silhuett men också genom att ha en attityd full av kraft, originalitet och fräschör. Interiören ger en känsla av rymd där färger och materialval skapar en avspänd atmosfär.

Djärv färgsättning

Karossens blå kulör i stark kontrast mot detaljer i korallfärg ger ett lekfullt och positivt intryck och understryker bilens karaktär av frihet och rekreation.

Modern komfortkänsla

Dörrar utan mittstolpe och panoramaglastak ger en rymlig och ljus interiör samtidigt som det inbjuder till att göra resan till det stora äventyret. Vidare finns en enekrad ratt (i en klassisk Citroënanda) med förenklade reglage och en möjlighet att ladda sin smartphone via induktion. Sikten bakåt säkerställs genom en backkamera och att backspeglarna är utbytta mot videokameror.
Information till föraren ges på en 12-tums pekskärm som är placerad i mitten av den tygklädda instrumentbrädan och på en head-up-display i färg. Mittkonsolen sträcker sig ända till baksätet och innehåller ett antal praktiska förvaringsfack.

Kompakta yttermått

Längd 4,15 m, bredd 1,74 m och höjd 1,63 m.

Stark märkesidentitet

I likhet med Nya C3 har C-Aircross konceptet ärvt det självsäkra välvda frontpartiet med sin karaktäristiska ljussignatur i två nivåer. Dagsljusbelysningen i den övre delen är separerad från de lägre placerade huvudstrålkastarna. De tredimensionella bakljusen har en avancerad teknik med flytande ljus som också återfinns i de bakre sidorutorna och i taket.

Utpräglad aerodynamik

Stort arbete har lagts ned på bilens aerodynamik. Varje enskild yta på C-Aircross är utformad för lägsta luftmotstånd. För att ytterligare förstärka detta är konceptbilen försedd med luftintag i dörrarnas nederkant och en bakre diffusor.

”Go-anywhere nature”

C-Aircross sticker ut från mängden i en högt standardiserade suv-världen. Bilen är förberedd för äventyret och utrustad med svartlackerade stötupptagande block fram och bak samt kraftiga svartlackerade hjulhuskanter. För att ytterligare förstärka konceptbilens terrängförmåga är den utrustad med 18-tums skulpterade fälgar vilka antyder förhöjd markfrigång och hög off-road-kapacitet.

Vill ha sexa, dragkrok samt bakhjulsdrift – och har en fransk klassiker som drömbil.

Lämna en kommentar

RELATERADE Bilnyheter