Hyundai nya i30 – från 184 900 kr

Nu kommer Hyundais nya generation av i30 till Sverige.
Modellen ska vara mer körglad än någonsin, samt ”skänka stolthet till sina ägare”.
Svenska priset startar på 184 900 kr.

 

Pressmeddelande från Hyundai

Mars, 2017 – Nya Generationen i30 är den bil som representerar Hyundais dna på den europeiska marknaden. Det är ett smart val och en bil för alla som attraheras av snygg design och körglädje.

Designen är den huvudsakliga anledningen till att kunder köper Hyundai i Europa. Med Nya Generationen i30 vidareutvecklar Hyundai sitt designspråk med precisa linjer och ett tidlöst men självsäkert yttre. Den nya och uppdaterade fronten som kallas ”Cascading Grille” blir ett återkommande designelement och visuell identitet för alla framtida Hyundai-bilar.
”Våra designers drivs av passion och entusiasm för att skänka stolthet och glädje till Hyundai-ägare. Man kan verkligen se och känna hur engagemanget avspeglar sig i Nya Generationen i30”, förklarar Peter Shreyer, President & Chief Design Officer på Hyundai Motor Group.

Mer körglad

Ingenjörerna på Hyundai Motor Europe Technical Centre i Tyskland har jobbat hårt med att förbättra kördynamiken hos Nya Generationen i30 genom bl.a. ett omfattande testprogram över hela Europa och på välkända Nürburgring Nordschleife. Den styva och lätta karossen är bas för både komfort och fantastisk väghållning som tillsammans med 10% mer direkt styrning skänker en dynamisk körglädje.

Med Nya Generationen i30 skall alla få möjlighet att bland annat åtnjuta de bästa tillgängliga uppkopplings-möjligheterna. Därför levereras den utrustad med funktioner som Apple CarPlay, Android Auto, trådlös mobilladdning och uppkopplat navigationssystem med LIVE Services. Allt för att förbättra och förhöja körupplevelsen. Bilen är även utrustad med säkerhetsfunktioner som autobroms med kollisionsvarning, adaptiv farthållning, filhållningsassistans och dödavinkelnvarning för att öka komforten och trygghetskänslan av att köra nya i30.

Kunderna kan välja mellan två nya turboladdade bensinmotor; trecylindriga 1.0T-GDI på 120 hk eller fyrcylindriga 1.4T-GDI på 140 hk. Dieselalternativet är en 1.6-liters turbodiesel på 110 eller 133 hk och med CO2-utsläpp så låga som 89 g/km.

Lanseras i mars – från 184 900 kr

Nya Generationen i30 är mer än bara en bilmodell. i30 kommer utvecklas till en familj av fyra unika produkter, sammansvetsade av tidlös och balanserad design anpassad för varje modell. Nästa familjemedlem blir i30 Kombi som gör premiär på Geneva Motor Show i mars. Nya Generationen i30 kommer också inkludera den första prestandamodellen från Hyundai Motors N Brand vilken går i produktion under 2017.
Tillverkningen av bilar pågår för fullt nere i Hyundais tjeckiska fabrik och planerad svensk lansering är 25 mars, 2017. Lanseringspriserna börjar på fantastiska 184 900 kr för en 1.0T, manuellt växlad Comfort LaunchEdition. 229 900 kr för 1.4T, manuell Premium Launch Edition och 209 900 kr för 1.6D med manuell växellåda, Comfort Launch Edition.

Vill ha sexa, dragkrok samt bakhjulsdrift – och har en fransk klassiker som drömbil.

Lämna en kommentar

RELATERADE Bilnyheter