Nya Alpine A110 – det franska svaret på Porsche Cayman

En ny fransk racer är på ingång.
Nu får vi se Alpine A110 i sitt produktionsfärdiga skick.
Återstår att se om/när franska märket kommer till Sverige.

Franska Alpine är ett klassiskt märke. Och när det blev känt att det skulle återuppstå hurrade frankofiler världen över. Nu är det inte långt kvar till dess at den nya versionen av A110 börjar rulla – och Alpine firar det med att släppa lite bilder.

Alpine A110 kommer att stångas med Porsche 718 Cayman, Audi TT och Alfa Romeo 4C om kunderna. Och det kommer att vara ett spännande race. Vad nytt kommer den franska utmanaren ta till tävlingen?
Enligt egen utsago ska bilen ”reflektera den tidlösa principen att kompakt storlek, lätt vikt och smidighet är framgång”.

Visas i Genéve

Men trots att vi nu får se bilen i all sin prakt och att den faktiskt är helt klar – så väljer Alpine att hålla på specifikationerna. Först 7 mars på Genévesalongen kommer de avslöja allt.
Sedan tidigare vet vi dock att grundmodellen kommer att ha en 1,8-liters turbofyra under huven. Denna ska leverera någonstans mellan 250 och 300 hästar samt klara av att accelererar bilen, från stillastående upp till 100 km/h, på 4,5 sekunder.

Alpine har redan öppnat upp orderböckerna i vissa länder, men det finns inga tankar om att göra det än i Sverige. De första bilarna kallas ”Premiere Edition”.

Vill ha sexa, dragkrok samt bakhjulsdrift – och har en fransk klassiker som drömbil.

Lämna en kommentar

RELATERADE Bilnyheter