Nya skyltarna ska underlätta för bilister

Från och med vecka åtta blir det nya skyltar längs med E4:an.
Detta då Trafikverket vill visa hur resandet påverkas av byggnationen av Förbifart Stockholm.
Syftet är att ge bilister bättre möjligheter att planera sin resa.

Från och med denna vecka visar Trafikverket restider på vägsträckor som påverkas av byggandet av Förbifart Stockholm. Syftet är att ge trafikanterna bättre möjligheter att planera sin resa när trafikläget förändras.
Att snabbt kunna få uppdaterad information om trafikläget är viktigt för att trafikanter ska kunna planera sin resa, såväl innan avfärd som ute på vägen. Det visar inte minst erfarenheter från olyckan på Södertäljebron och vinterns kraftiga snöfall i Stockholm.

Under byggandet av Förbifart Stockholm i Kungens kurva kommer Trafikverket att visa ungefärliga restider på ett antal nya trafikinformationsskyltar i södra och norra Stockholm. Skyltarna, som är placerade i Tumba, Salem, Fittja och Frösunda, uppdateras kontinuerligt efter trafikläget och informationen visas vid förlängda restider.

Flyttbara trafikinformationsskyltar i byggområdet kommer dessutom att ge aktuell information vid arbeten som påverkar trafiken, som till exempel sprängningar.
– Under byggskedet av Förbifart Stockholm vill vi ge människor så bra förutsättningar som möjligt för att planera sin resa. Vi vet av erfarenhet att det är viktigt med snabb information när det sker saker som förändrar trafikläget på sträckan, säger Dick Gahnberg, utredningsledare på Trafikverket.

Realtidsinformationen finns även på webbplatsen trafiken.nu. Där finns också en särskild sida som visar pågående arbeten i Kungens kurva-området.

Vill ha sexa, dragkrok samt bakhjulsdrift – och har en fransk klassiker som drömbil.

Lämna en kommentar

RELATERADE Bilnyheter