Premiär för Kias nya minisuv Stonic

Här är Kias nya utmanare i det kompakta crossoversegmentet.
Stonic ska vara något för de som vill ha en lite vågad bil.
I höst börjar den säljas i Sverige.

 

Pressmeddelande från Kia

Kia Stonic visas upp med självsäker design med suv-karaktär. En smart paketerad crossover som kan personifieras, är rolig att köra och har de senaste förarassistanssystemen.
Kia Stonic börjar säljas i höst, priserna är ännu inte fastställda.

Segmentet med mindre suvar, det så kallade b-suv-segmentet, växer i Europa och väntas köra om de mellanstora suvarna till 2020. Helt nya Kia Stonic blir en het utmanare när den lanseras under hösten.
– Kia Stonic kommer att bli en av de mest övertygande nya bilarna i den snabbt växande klassen tack vare Kias unika garanti, bilarnas tillförlitlighet och erkänt höga kvalitet samt moderna design. Eftersom segmentet expanderar kan Stonic bli en av våra mest sålda bilar, säger Michael Cole, VD Kia Motors Europe.

Designen är vågad, samtidigt känns bilen omedelbart igen som en Kia tack vare vedertagna designelement, exempelvis tigernosgrillen. Skarpa horisontella linjer blandas med mjukt skulpterade ytor. Anpassningsbarhet är viktig för många kunder i segmentet och Stonics Targa-liknande takform gör det möjligt för köpare att välja en kontrasterande kulör på taket. Fem olika färger finns att välja mellan, vilket ger totalt 20 olika kombinationer.

Formgivningen förstärker det kompakta formatet och en låg tyngdpunkt för klassen. Den sportiga profilen förstärks av av en svepande taklinje och speciellt utformade takrails.

Motoralternativen utgörs av en 1,0-liters turbo T-GDI på 120 hästkrafter, samt två motorer utan turbo på 1,25 respektive 1,4 liter. En effektiv 1,6-litersdiesel kompletterar motorutbudet.

Designad och utvecklad i Europa är Stonic kul att köra med en väl avvägd styrning och stabila vägegenskaper. Det elektroniska stabilitetssystemet inkluderar aktiv vridmomentskontroll, Torque Vectoring by Braking, och kurvbromskontroll, Cornering Brake Control.

Höghållfasthetsstål står för 51 procent av materialet i plattform och kaross. Autobroms och krockvarningssystem är standard liknsom dödavinkelnvarnare och filövervakning.

Det kompakta formatet till trots erbjuder Stonic generösa utrymmen för alla passagerare; klassens bästa utrymme i axelbredd och 352 liter bagageutrymme. Interiören utmärker sig med detaljer som kan färgmatchas och hög grad av personifiering och kompletteras av uppkopplade tjänster och spegling på infotainmentskärmen, Apple CarPlay™ and Android Auto™. som är standard. Kia Stonic lanseras på den svenska marknaden i november. Priserna är ännu inte fastställda.

Vill ha sexa, dragkrok samt bakhjulsdrift – och har en fransk klassiker som drömbil.

Lämna en kommentar

RELATERADE Bilnyheter