Skoda Vision E – inspirerad av tjeckiskt glas

För en månad sedan lämnade chefsdesignern, Josef Kaban, Skoda.
Nu kommer hans sista konceptuella verk att visas upp – och den avslöjar  märkets framtid.
”Nästa steg i utvecklingen”, kallar Skoda det själva.

 

Pressmeddelande från Skoda

Nästa steg för ŠKODA DESIGN: Raka och tydliga former inspirerade av tjeckisk glaskonst
– Designspråket utvecklas och förfinas konstant
– Precision och klarhet bygger grunden i ŠKODAs design.
– En känslofylld design, full av karaktär och med inspiration från tjeckisk glaskonst

ŠKODA DESIGN tar nästa steg i företagets designspråk och vidareutvecklar det för ännu mer distinkta, tydliga och känslofyllda former. Harmoniska proportioner, raka linjer, tydliga konturer och kristalliska detaljer i kombination skapar en design med fokus på precision och klarhet.
Inspirationen hämtas från den tjeckiska glaskonsten där hantverket står i fokus och skapar en uttrycksfull och känslostyrd design kombinerad med användbarhet och smarthet.
– På bara några år har ŠKODAs nya designspråk demonstrerats genom ett flertal sensationella designstudier som tillsammans stakat ut framtiden för vårt varumärke, säger Karl Neuhold, Head of Exterior Design på ŠKODA. Våra mål är tydligt definierade och nu tar vi ta nästa steg i utvecklingen.

Med harmoniska proportioner, raka linjer och tydliga konturer såväl interiört som exteriört innehåller ŠKODA DESIGNs DNA en både tydlig och distinkt stil. Det är ett DNA som förmedlar den tidlösa elegans och moderna funktionalitet som kännetecknar dagens ŠKODA-bilar.
Kraftfulla konturer förstärker samspelet mellan ljus och skugga och förmedlar samtidigt dynamik och känsla. Kristall-strukturen finns också i strålkastarna, baklyktorna och flera andra detaljer. Den kristalliska tredimensionella designen ger en elegant och lyxig karaktär kombinerat med modern teknik och praktisk användbarhet.

Designinspiration från hemlandet Tjeckien

Tjeckisk glaskonst är ett internationellt erkänt hantverk med lång tradition som kombinerar klassisk tillverkning med modern estetik. Självklart har ŠKODA DESIGN stor respekt för det kulturella arvet från företagets hemland och hedrar dem som skapat tidlös skönhet med högkvalitativt hantverk och enormt detaljrikedom.
Med den traditionen och det arvet har ŠKODA utvecklat ett designspråk som utmärker företagets bilar och som redan har visat genom ett antal konceptstudier. Först ut var ŠKODA VISION D (2011), följde gjorde ŠKODA VISION C (2014) och ŠKODA VISION S (2016) som alla har demonstrerat den pågående designutvecklingen och som också gett en försmak om framtida modeller. Därför kommer en helt ny konceptbil ha världspremiär inom kort – där ŠKODA lyfter designspråket ännu en nivå.

Vill ha sexa, dragkrok samt bakhjulsdrift – och har en fransk klassiker som drömbil.

Lämna en kommentar

RELATERADE Bilnyheter