Volkswagen visar helt eldriven crossover i Shanghai

En ny eldriven crossover med ”coupésiluette”.
På bilsalongen i Shanghai kommer Volkswagen att visa upp en ny konceptbil.
I.D.-suven visar hur den tyska tillverkarens bilar kan se ut efter 2020.

 

Pressmeddelande från Volkswagen

  • Crossover med eldrift: SUV och coupé smälter samman i ny konceptbil
  • Utsläppsfri bil med fyrhjulsdrift och självkörande läge
  • Ny medlem i Volkswagens eldrivna I.D.-familj

Efter premiärerna av I.D. (Paris, 2016) och I.D. BUZZ (Detroit, 2017), är denna konceptbil den tredje medlemmen av I.D.-familjen − en ny generation av utsläppsfria fordon med lång räckvidd och karismatisk design. Alla I.D.-modeller kännetecknas också av en ny interiör och layout med flexibilitet, storlek och komfort som överskrider normerna för fordonsklasserna.
Denna CUV av I.D.-familjen är en sportig och interaktivt utformad allroundbil − med elektrisk fyrhjulsdrift som passar lika bra i stadsmiljön som i terrängen för de med äventyrlig och aktiv livsstil.

Helautomatisk och med lång räckvidd

En lång räckvidd på samma nivå som dagens bensindrivna bilar gör den lämplig även för långa resor. Liksom I.D. och I.D. BUZZ kan denna konceptbil också köras helt självständigt. Allt som behövs är ett lätt tryck på VW-emblemet på ratten för att aktivera det helautomatiska körläget. Ratten dras elektriskt in i instrumentpanelen där den bildar en enda enhet med digitala displayer och reglage. Denna elbil känner av sin omgivning och andra trafikanter via laserskannrar, ultraljudsensorer, radarsensorer och översiktskameror och får dessutom annan trafikinformation via molnet.

Volkswagen har satt upp ett tydligt mål att ta eldrivna fordon från att vara en nischprodukt till att sätta dem i storskalig produktion i mitten av nästa årtionde. Detta genom en världsomspännande produktoffensiv. Den konceptbil som snart gör sin debut i Shanghai visar hur mångfasetterat utbudet av eldrivna modeller från Volkswagen kommer att vara år 2020.

Vill ha sexa, dragkrok samt bakhjulsdrift – och har en fransk klassiker som drömbil.

Lämna en kommentar

RELATERADE Bilnyheter