Volvo Cars premiärvisar känslosam kampanj om säkerhet

Trafikolyckor kanske inte kan undvikas helt – men man ska i varje fall inte skadas.
Volvos vision är att 2020 så ska ingen omkomma eller skadas allvarligt i deras bilar.
Och i en ny film hyllar tillverkaren livet.

Pressmeddelande från Volvo

Nyligen introducerade Volvo Cars nya XC60, som med sina nya säkerhetsfunktioner betraktas som en av de säkraste bilarna på vägarna. I en känslosam film gör biltillverkaren nu en hyllning till livet. Filmen har premiär på TV4 ikväll klockan 20.14. 2016 inträffade drygt 2 500 trafikolyckor i Sverige, där människor omkom eller blev svårt skadade. Men även om skadan inte är allvarlig kan konsekvenserna för både den drabbade och de anhöriga bli stora. Säkerhet har varit viktigt för Volvo Cars ända sedan företaget bildades för 90 år sedan. Visionen är att ingen ska omkomma eller skadas allvarligt i en ny Volvo år 2020. Med nya XC60 tas ytterligare steg att nå visionen, genom nya aktiva styrstöds- och assistanssystem som varnar, bromsar och till och med styr undan faran.

Dramatiserade ögonblick

I en ny reklamkampanj tar Volvo fasta på det faktum att allt fler olyckor kan mildras och till och med helt undvikas – tack vare Volvos City Safety-system. I en känslomässig film dramatiseras ögonblicken som kan ske tack vare att olyckor inte inträffar. Filmen går live ikväll, den 8 juni, på TV4 klockan 20:14, samt i Volvo Cars sociala medier och på volvocars.se.
– Vi bygger bilar för människor som bryr sig om andra människor. Även om olyckan inte är allvarlig, kan konsekvenserna ändå bli stora. Med den här kampanjen vill vi berätta varför vi tycker att säkerhet är så otroligt viktigt och få människor att stanna upp och tänka efter vad som är viktigt för dem, säger Per Carleö, Marknadsdirektör på Volvo Car Sverige.

Volvo Cars har ständigt fokus på att öka säkerheten i sina bilar och är ledande på att utveckla funktioner som även förhindrar olyckor, så kallad aktiv säkerhet. Genom att läsa av trafiken med kamera och radar kan Volvos bilar hjälpa till att varna, bromsa och till och med svänga undan från faror i trafiken.

Automatisk styrassistans

Nya Volvo XC60 började nyligen tillverkas i fabriken i Torslanda och efterträder den populära företrädaren som sålts i över en miljon exemplar världen över. Vid lanseringen under bilmässan i Geneve presenterade Volvo flera nyheter inom säkerhetsområdet. De nya säkerhetsfunktionerna har utformats för att ge föraren tillgång till automatisk styrassistans – när det behövs – för att ytterligare minska risken för möjliga kollisioner. Volvo menar att de nya förarstödsfunktionerna kommer att göra XC60 till en av de säkraste bilarna på vägarna.
– Vi har arbetat med kollisionsförebyggande system i många år och vi kan se hur effektiva de är. Enbart i Sverige har vi kunnat se en minskning av antalet påkörningar bakifrån med 45 procent** tack vare vårt kollisionsvarningssystem med autobroms. Med XC60 är vi fast beslutna att ta nästa steg när det gäller att minska kollisioner som kan undvikas med hjälp av nya styrstöds- och assistanssystem, säger Malin Ekholm, Senior Director på Volvo Cars Safety Centre.

Vill ha sexa, dragkrok samt bakhjulsdrift – och har en fransk klassiker som drömbil.

Lämna en kommentar

RELATERADE Bilnyheter