Volvo S90/V90 är etta på svenska biltoppen

En neslig ”förlust” och bruten segersvit.
I fjol tappade Volvo förstaplaceringen på försäljningstoppen, något som inte skett sedan 1962.
Men i år ska det bli ändring på det enligt tillverkaren – och i februari månad var man återigen marknadsledande.

Pressmeddelande från Volvo
Sverige har en ny listetta på biltoppen. Det är Volvo S90/V90 som kliver upp på förstaplatsen. Hack i häl ligger tvåan Volvo XC60. För februari månad går Volvo Car Sverige därmed i mål som klar marknadsledare med en andel på 21,4 procent och totalt tre modeller bland de fyra bäst säljande bilarna.
– Det är fantastiskt roligt att nu se Volvo S90/V90 i toppen. Vi har ju haft vetskapen om hur populära bilarna här via våra välfyllda orderböcker. Nu ser vi resultatet också i registreringsstatistiken, säger Jessica Span, försäljningsdirektör på Volvo Car Sverige.

Bil Sweden presenterade i dag februari månads registreringssiffror för den svenska bilmarknaden. Totalt för månaden registrerar Volvo Car Sverige 5946 bilar och med en marknadsandel på 21,4 procent drar företaget den svenska bilförsäljningen starkt framåt.
– Vi är stolta över bredden i vår försäljning. Vid sidan om Volvo S90/V90 så har vi ett otroligt starkt intresse för Volvo XC60. Volvo S60/V60 är också storsäljare för oss. Det är tack vare bredden som vi gör ett så bra totalresultat för februari, säger Jessica Span.

Ökar mer än marknaden

Totalt ökade Volvo Car Sverige 5,7 procent jämfört med samma period förra året. Det kan jämföras med totalmarknaden som ökade 3,2 procent.
Under februari registrerades 1909 Volvo S90/V90. Tvåan Volvo XC60 har 1546 registrerade bilar. På fjärdeplatsen återfinns Volvo S60/V60 med 1343 registreringar. För månaden registrerades också 957 Volvo V40 och 189 Volvo XC90.
– Nästa vecka lanserar vi nya Volvo XC60 på bilsalongen i Genève. Det ska bli spännande att se omvärldens reaktioner på vår allra nyaste modell. Detta samtidigt som intresset för nuvarande XC60 är väldigt stort, säger Jessica Span.

Vill ha sexa, dragkrok samt bakhjulsdrift – och har en fransk klassiker som drömbil.

Lämna en kommentar

RELATERADE Bilnyheter