Volvo vinner prestigefullt säkerhetspris

En tung titel i sin paradgren.
Amerikanska NHTSA har tilldelat Volvos säkerhetsexperter pris för sitt bidrag till ökad trafiksäkerhet.
Teknik som nu sitter i nya XC60.

Pressmeddelande från Volvo

Volvo Cars, biltillverkaren som är synonym med avancerade säkerhetssystem, har än en gång fått pris för sitt bidrag till ökad trafiksäkerhet och färre omkomna och allvarligt skadade på våra vägar; av amerikanska NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration). Per Lenhoff, Senior chef, och Magdalena Lindman, Teknisk expert på Traffic Safety Data Analysis, som båda arbetar vid Volvo Cars Safety Centre, en av fordonsindustrins mest avancerade testanläggningar, har fått pris av NHTSA för sitt bidrag till ökad trafiksäkerhet. Genom åren har de arbetat med att utveckla en rad system, inklusive passagerarskyddande avkörningsbegränsare och såväl fysiska som CAE-testmetoder (Computer Aided Engineering) som både samlar in data om och återskapar verkliga kollisioner.

Mycket säkerhet som standard

Med tydligt fokus på att utveckla lösningar för säkerhet i praktiken har Magdalena Lindman och Per Lenhoff i hög grad bidragit till den höga säkerhetsnivån hos Volvo Cars senaste bilmodeller, inklusive nya XC60. Nya XC60 lanserades med en av de högsta nivåerna av avancerat förarstöd och styrstödssystem på marknaden som standard.
– Vi är mycket glada över att ha fått detta erkännande för vårt arbete, säger Magdalena Lindman, Teknisk expert, Traffic Safety Data Analysis vid Volvo Cars Safety Centre. Vårt mål är att göra vägarna säkrare för alla. Det är därför vi lägger så stor vikt vid att förstå data från verkliga kollisioner. På Volvo Cars bygger vi inte bilar som bara ska klara säkerhetstester – vi bygger dem så att de ska rädda liv. Det har alltid varit vår utgångspunkt.

Lindman och Lenhoff sällar sig till en exklusiv klubb med säkerhetsingenjörer på Volvo som har tilldelats detta pris genom åren för sitt arbete med banbrytande säkerhetsinnovationer.
– Vi är mycket glada att Magdalena och Per har fått detta erkännande av NHTSA för sitt enastående arbete. Volvo Cars fundament bygger på att skydda människor, förstå deras behov och göra deras liv bättre. Vår konsekventa strategi för att utveckla lösningar för säkerhet i praktiken har gjort tydlig skillnad i många människors liv genom åren. Vår vision är att ingen ska dödas eller skadas allvarligt i en ny Volvobil senast 2020, säger Malin Ekholm, Vice President för Volvo Cars Safety Centre.

Vill ha sexa, dragkrok samt bakhjulsdrift – och har en fransk klassiker som drömbil.

Lämna en kommentar

RELATERADE Bilnyheter