VW visar nya värstingmodellen

Ny sport och ny maskin.
Volkswagen kommer att rulla ut en värstingversion av Polo i årets upplaga av Rallycross.
Och ambitionerna är att knipa alla guld.

 

Pressmeddelande från Volkswagen

Formen är bekant. Silhuetten har blivit en framgångsikon som dominerat på rallyvägarna. Men under skalet på den här Volkswagen Polo tickar ett större hjärta, med en starkare punch och den är vildare än någonsin.
Monster har hjälpt till att skapa en Polo som är mer dramatisk och mer hotfull än någonsin tidigare. Det är inte för inte som den kallas Volkswagen Polo GTI Supercar.
Johan Kristoffersons och Petter Solbergs nya bil kunde inte se mer atletisk och vältränad ut hur mycket den än försökte.

Ett Monster-monster

Se den på banan och se hur solen smeker de anslående breda hjulhusen lackerade i electric blue men studsar från ett mattsvart mittparti, överglänst bara av känslan av hot. Det är verkligen ett monster. Det är ett Monster monster.
Välkommen till 2017, PSRX Volkswagen World RX, nu på svenska. Det kommer att bli något stort.

Född i Tyskland men uppväxt i Sverige är den här Polo GTI Supercar något alldeles extra. Det är förverkligandet av en dröm för PSRX och en ny fantastisk början för Volkswagen Sverige.
Framgång, det är allt Johan Kristoffersson vill få ut av det utan tvekan mest spännande samarbetet hittills i FIA World Rallycross Championship.
– Det tycker jag att det är, säger Johan. Att få starta tillsammans med Petter, PSRX och Volkswagen Sverige är perfekt för mig. Det vi måste göra nu är att utnyttja den här perfekta starten, göra en perfekt mellantid och en helt perfekt målgång!
– Vi vill vinna team-mästerskapet i World RX i år och vi vill naturligtvis vinna förarmästerskapet. Petter har två titlar så det är kanske dags för honom att hjälpa mig att få en egen, säger han med sitt Hollywood-leende som döljer en vilja av stål.

Båda vill ha guld

– Johan har rätt, säger tvåfaldige världsmästaren i FIA World RX, Petter Solberg, vi vill ha båda titlarna, men om han vill sitt eget guld, får han kämpa om det!
– Men allvarligt talat, vi kommer att arbeta som ett team. Jag har känt Johan länge nu, jag känner honom och han känner mig och vi litar fullständigt på varandra. Vi kommer att arbeta som ett team och i år tävlar vi på helt lika villkor, vi delar på nummer ett antar jag och också på nummer två! Vi delar på allt, all data, däcksval. Vi vill inte ha några hemligheter, bara succé.
– Det här är en dröm för mig, säger Petter. Vi har jobbat för det här så länge och att äntligen ha kommit i mål… ja, jag kan inte säga i ord hur lycklig jag är. Utom ett ord, det finns bara ett ord för den här bilen, mitt team, Johan och Volkswagen Sverige och det ordet är: otroligt!
– Vi har testat Volkswagen Polo GTI Supercar en tid nu och varje gång jag kliver ur den gör jag det med ett leende på läpparna. Och sedan vill jag bara kliva in och köra litet till. Det är ett riktigt monster, men det är ett vackert monster skapat av de briljanta människorna i Hannover, Volkswagen Motorsport.
– Jag är så glad över att få jobba med Volkswagen Sverige och Volkswagen Motorsport i år, nu har vi en verklig möjlighet att förverkliga en dröm. Men samtidigt vill jag rikta ett mycket, mycket stort tack till er alla sponsorer som gjort det här året möjligt. Alla de ansträngningar som gjorts under försäsongen kommer att belönas under 2017, det tvivlar jag inte ett ögonblick på.

VW ser fram emot säsongen

Försäsongen har varit en succé och den framgången har fött förväntningar och intresse, inte minst från partnern Volkswagen Sverige.
– Vi har med stort intressen följt teamets förberedelser och det ser verkligen lovande ut, säger Sten Forsberg, chef för Volkswagen Sverige.
– Volkswagen Sverige och våra återförsäljare ser fram emot säsongsöppningen av mästerskapet. Petter, Johan, teamet och en fantastisk bil – det här upplägget är vi mycket stolta över att vara en del av, säger Sten Forsberg.

Petter Solberg ler vid minnet av bra vinter.
– Vår försäsong har varit mycket bra, troligen den bästa någonsin för PSRX-teamet – som man kunde förvänta sig med Volkswagen Sverige och Volkswagen Motorsport med oss och bakom oss. Men vi vet mycket väl vilket vilka strider som ligger framför oss. Bilarna runt omkring oss är snabba och blir allt snabbare och konkurrensen blir tuff.

På tal om tuff, det är dags att än en gång ta en titt på vår Supercar. Ur den fyrfaldiga världsmästarbilen i rally har en best vuxit fram som är snabbare än någon annan tävlingsbil i serier som regleras av FIA. Johan och Petter når 100 km/tim på mycket kortare tid än det tar dig att säga: ”Menar du att den accelererar snabbare än en Formel !-bil?”

De som gör det möjligt att nå den farten på den tiden sitter i Hannover. Volkswagen Motorsports chef Sven Smeets ser fram emot att se teamets Polo GTI Supercar i sin naturliga omgivning, i ledningen på rallycrossbanan.
– Vi har jobbat mycket hårt med PSRX och Volkswagen Sverige för att få Polo GTI Supercar färdig på relativt kort tid, säger Sven Smeets.
– Nu när bilen är färdig och testad ser vi alla fram emot första racet i Barcelona. Vi vill alla se hur Petter, Johan och vår Polo klarar sig mot ett mycket starkt startfält i ett mycket spännande mästerskap.

Vill ha sexa, dragkrok samt bakhjulsdrift – och har en fransk klassiker som drömbil.

Lämna en kommentar

RELATERADE Bilnyheter