”DBA” lockar med ny brittisk GT-bil

En ny modell från brittiska David Brown Automotive.
Bilen, som går under namnet ”Project 2”, beskrivs som originalet i nytolkning – och ska vara en blandning av traditionellt hantverk och modern teknik.

Det är tre år sedan som David Brown Automotive rykte skynket av sin modell Speedback GT. Och bilen hyllades för sina klassiska former och ”etos”. Nu kommer uppföljaren, en modell som helt enkelt går under namnet – projekt två.

Precis som med Speedbacken så ska det vara en bil som inspirerats av klassiska brittiska sportbilar, men som fått ett modern teknik. Designmässigt så ska bilen hämta inspiration från den tidigare bilen, men det kommer att finnas en del skillnader. Bland annat så utlovas en helt egen interiör och massvis med färger.
– Vi har arbetat med Project 2 i över ett år och den grundas på en idé jag hade precis i början när vi påbörjade Speedback GT. Project 2 är en fusion av märkets värderingar med sinnebilden av brittisk design och hantverk. Vi har haft väldigt roligt med den nya bilen och kan inte bärga oss inför avtäckningen, säger David Brown i ett pressmeddelande.

”Project 2” kommer att avtäckas i tre olika skepnader i samband med att företaget flyttar till Silverstone i maj.
De första bilarna ska börja levereras till kunder i september 2017.

Vill ha sexa, dragkrok samt bakhjulsdrift – och har en fransk klassiker som drömbil.

Lämna en kommentar

RELATERADE Bilnyheter