Här är vraken som blir dyrgripar

http://”Från%20vrak%20till%20pärla”%20bild%20från%202016

”Från vrak till pärla” bild från 2016

http://Saab%20Catherina

Saab Catherina

http://VW%20Typ%202

VW Typ 2

Klassiska bilar är inte bara vackra – de kan vara riktigt bra investeringar.
För andra året i rad arrangeras mässan Samlarbil i Örebro och här kommer flera tidigare vrak visas upp.
Men det är inte vilket skräp som helst – utan bilar som efter renoveringar blivit riktiga pärlor.

Fjolårets premiär för samlarbilsmässan med temat ”Från vrak till pärla” blev en stor publiksuccé. Tidningarna Gran Turismo, Klassiker och Moped, som står bakom arrangemanget, har för andra året trummat ihop ett stort antal spännande samlarbilar, klassiska mopeder och fina renoveringsobjekt.

Att samla på gamla bilar har blivit lika attraktivt som att samla konst, och värdet på klassiska samlarbilar slår ständigt nya rekord och når ibland rent astronomiska summor. Samlarbil2017 visar den stora bredden på bilsamlandet, från rostiga bilvrak över bilar i vackert men patinerat originalskick som samlat damm i lador, till verkliga dyrgripar och renoverade pärlor. Här finns något för alla smaker och plånböcker.

I år följs succén med den unika antikmässan för bilar upp med flera nya specialteman:
1. Den klassiska duellen mellan Volvo mot Saab aktualiseras med en rad fina, eftertraktade modeller av de svenska folkbilarna – även några ofödda prototyper utlovas.
2. Mitt i mässhallen pågår renoveringsprojekt. Besökarna får följa vägen från risiga ladugårdsfynd, via renoveringsverkstaden fram till den finaste klassiska pärlan.
3. Beach-bilarna som aldrig går ur modet, här visas en varm kavalkad inför Beach2017.
4. En imponerande och rolig kollektion av klassiska mopeder, några i originalskick, andra superrenoverade och vissa helt ombyggda.
5. Den lokala förankringen är stor, närkingarna har dammat av sina klenoder och samlat dem i Conventum. Här finns det skatter gömda!
6. Garaget blir en tummelplats för försäljning av reservdelar och memorabilia med anknytning till samlandet, men också för kompletta bilar, motorcyklar och mopeder.
– Det här är Sveriges första och enda renodlade samlarbilsmässa. Vare sig man letar efter dyra antikviteter, vill ha en manual till sitt renoveringsobjekt eller enbart vill titta på vackra, renoverade och orenoverade klassiska bilmodeller så kan man få sitt lystmäte här, säger mässarrangören Gunnar Dackevall.
Bilarna på mässan är minst 25 år gamla, undantag kan göras om det är riktigt speciella exemplar. Mässan arrangeras av tidningarna Klassiker, GranTurismo och Moped. Besök mässans hemsida för mer information, . Förköp av entrébiljetter sker på ticketmaster.se.

Samlarbil2017 i Örebros mässhall Conventum håller öppet lördagen den 25 mars kl. 09.00-19.00 och söndagen den 26 mars, kl. 09.00-17.00.

Vill ha sexa, dragkrok samt bakhjulsdrift – och har en fransk klassiker som drömbil.

Lämna en kommentar

RELATERADE Bilnyheter